Selectează o Pagină

Loading

În data de 3 noiembrie 2022 s-a semnat Contractul de Comodat pentru biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Parascheva Romana” din Gaeta, păstorită de părintele Vasile Carp.

Contractul a fost semnat între Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, reprezentată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, și Arhiepiscopia Catolică din Gaeta, reprezentată de Arhiepiscopul catolic Luigi Vari.

Contractul de Comodat a fost semnat pentru o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de reînnoire. Biserica, în care își desfășoară activitatea parohia românească, a trecut printr-un amplu proces de restructurare și restaurare. Lăcașul de cult a fost înfrumusețată cu candelabre, icoane și toate cele necesare pentru slujirea cultului ortodox.

Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Parascheva Romana a fost înființată la data de 2 februarie 2009 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Ca preot paroh a fost numit părintele Gabriel Popescu. Pentru o perioadă de timp, funcția de paroh a fost ocupată de părintele Marius Lucian Trifina, iar în prezent preot paroh este părintele Vasile Carp, alături de care slujește și părintele Pietro (Manlio) Maddalena. Parohia este găzduită în Biserica intitulată „Chiesa Cuore Eucaristico di Gesu”, di orașil Gaeta, situată via dei Platani, numărul 43.

Departamenul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link