Selectează o Pagină

Loading

În perioada 10 – 28 iunie 2024 s-a desfășurat în cadrul parohiei Înălțarea Sfintei Cruci din Roma, școala de vară pentru copiii cu vârstele între 7 și 13 ani. Animatori au fost o parte dintre tinerii Nepsis din grupul parohiei, care s-au bucurat deopotrivă de frumoasele activități organizate la biserică. Preoții și preotesele parohiei împreună cu alți voluntari din comunitate au pregătit și coordonat atelierele dedicate participanților și toată partea organizatorică.

Ultima săptămână a Școlii de vară a început cu explicarea Sfintei Proscomidii în mijlocul bisericii și slujirea Dumnezeieștii Liturghii cu prilejul sărbătorii Preasfintei Treimi. Participanții s-au alăturat la strana parohiei spre bucuria creștinilor care au fost de față, glasurile copiilor înfrumusețând sfânta slujbă, sub coordonarea doamnei preotese Ancuța Voinea.

În cele ce au urmat părintele Ioan Gherasimescu a ținut copiilor un cuvânt despre Sfânta Treime, explicându-le și icoana sărbătorii.

Printre activitățile ce au marcat acestă ultimă săptămână a Școlii de vară amintim: excursia în parcul Apeductelor, jocul Blazonul, activități sportive, atelierul despre istoria României și cel mai gustat joc: Căutarea comorii. Săptămâna s-a încheiat cu momentul numit Steaua Prieteniei, cu primirea cadourilor, cu mulțumiri, cu îmbrățișări și cu promisiunea că ne vom întâlni în septembrie, cu ajutorul Domnului, pentru a petrece alte frumoase momente împreună la biserică.

 

ro_RORO
Copy link