Cea de-a V-a ediție a Școlii de vară în cadrul parohiei noastre s-a desfășurat de-a lungul a patru săptămâni, timp în care copiii și-au potolit un pic nestăvilitul dor de joacă, ce s-a îmbinat frumos cu cântecul, dansul, dorința de a învăța ceva nou și ziditor de suflet și plăcerea de a petrece timpul împreună.
Cu binecuvântarea Părintelui Protopop Avram Matei și sub îndrumarea doamnei preotese Mioara, proiectul școlii de vară s-a desfășurat cu mult entuziasm și bucurie. Voluntarii din România împreuna cu tinerii animatori ai parohiei noastre, au colaborat împreună construind un frumos raport de colegialitate, împărtășindu-şi reciproc opiniile lor și propriile experiențe.
Fiecare zi începea cu rugăciunea de dimineață, urmată de ora de cateheză ținută de Părintele Avram, care a semănat în sufletul copiilor sămânța cea bună și i-a învățat pe copii să cânte Antifoanele 1, 2 și 3 și ecteniile din cadrul Sfintei Liturghii.
Cei 86 de copii participanți la acest program au avut bucuria de a colabora și de a lega o prietenie de neuitat cu cei 21 de voluntari, reprezentanți ai Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cluj, de la care luându-și rămas bun, au obținut promisiunea revederii și în anul viitor.
Acești tineri cu adevărat minunați au organizat mai multe ateliere, care au cuprins activități din toate domeniile:
• atelierul de lucru manual, la care copiii au învățat să împletească diferite modele de brățări și cruciulițe;
• atelierul de pictură a icoanelor pe sticlă, sub îndrumarea părintelui Claudiu Chiorean, a preotesei Anamaria si fiului Iustin Chiorean;
• atelierul culinar unde copiii au făcut gogoși, salam din biscuiți cu ciocolată și negresă de post;
• atelierul de experimente;
• atelierul de origami;
• atelierul de ritm muzical;
• atelierul de ornamente;
• atelierul teatral;
• „Marele Joc” care dura o zi;
• atelierul de dans popular și modern;
• activități sportive în cadrul cărora s-a desfășurat campionatul de fotbal, ping-pong și șah;
• jocurile cu apă.
Copiii au asistat și la un curs de prim-ajutor medical prezentat de dr. Mariano Reginato și au învățat cum să se comporte în anumite situații de urgență.
Moștenirea pe care nădăjduim s-o oferim copiilor noștri sunt rădăcinile și aripile de care vor avea nevoie in viitor, astfel ei învață de unde au plecat, cine le sunt strămoșii și care le este credința, așa ei își vor aminti nu numai ceea ce încercăm noi să-i învățăm, ci și cine suntem noi ca și popor.
Timpul s-a scurs pe neașteptate, semănând în sufletul tuturor participanților o dulce amintire a copilăriei, despre care vor spune peste vremuri „ce frumos era pe atunci…”
Mulțumiri aducem si doamnelor profesoare Cornelia Pirlea, Nona Balaniuc, Iacobuţe Rodica, Virginia Negara, Cioara Ludmila precum si altor colaboratori pentru toată dragostea și dăruirea lor.
De asemenea, mulțumiri aducem tuturor voluntarilor de la ATCOR din Cluj și animatorilor parohiei noastre pentru râvna și bucuria de a împărți cu noi clipe memorabile.
Iar mai presus de toate mulțumim Bunului Dumnezeu pentru grija ce ne-o poartă, pentru dragostea-i nețărmurită, pentru fiecare pas al vieţii și pentru fiecare clipă de bucurie.
Slavă Ție, Dumnezeule, în veci!