Selectează o Pagină

Loading

În perioada 4-6 noiembrie 2022, la Paris, are loc Sărbătoarea Catedralei „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”. Cu această ocazie se sărbătoresc 170 de ani de la constituirea primei comunități ortodoxe române din Paris (1852), 140 de ani de la cumpărarea bisericii din strada Jean de Beauvais (1882) și 130 de ani de la sfințirea bisericii sus-menționate.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, au avut loc diferite conferințe care au dezbătut istoria și contribuția comunității române de la Paris în cunoașterea și trăirea ortodoxiei pe pământ francez. Seara s-a încheiat cu slujba Vecerniei și cu un concert de muzică sacră și clasică susținut de Quatar Miseri’Cordes și de Corala Marii Uniri a Ateneului Național din Iași. La aceste evenimente au participat o delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni condusă de domnul Gheorghe-Florin Cârciu, secretar de stat în cadrul departamentului și domnul Mihai Chirică, primarul orașului Iași.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, este prezent la aceste zile de sărbătoare ale Catedralei Ortodoxe Române din Paris.

Departamenul de Comunicare și Imagine al EORI

 

ro_RORO
Copy link