Selectează o Pagină

Loading

În perioada 4-6 noiembrie 2022, la Paris, are loc Sărbătoarea CatedraleiSfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”. Cu această ocazie se sărbătoresc 170 de ani de la constituirea primei comunități ortodoxe române din Paris (1852), 140 de ani de la cumpărarea bisericii din strada Jean de Beauvais (1882) și 130 de ani de la sfințirea bisericii sus-menționate.

În seara zilei de vineri, 4 noiembrie 2022, au avut loc două evenimente dedicate acestor zile de sărbătoare: inaugurarea expoziției „Povestea unei catedrale” și o serie de conferințe dedicate prezenței comunității române la Paris.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, alături de Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occcidentale și Meridionale, au participat la deschiderea evenimentului, unde PS Marc Nemțeanul a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, vor avea loc diferite conferințe care vor dezbate istoria și contribuția comunității române de la Paris în cunoașterea și trăirea ortodoxiei pe pământ francez. Seara se va încheia cu slujba Vecerniei, după care va urma un concert de muzică sacră și clasică susținut de Quatar Miseri’Cordes și de Corala Marii Uniri a Ateneului Național din Iași.

Duminică, 6 noiembrie 2022, ierarhii Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale vor săvârși Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Ortodoxă Română din Paris. După amiază va avea loc un concert al tinerilor artiști români de la Paris, iar evenimentul se va încheia prin participarea la o serie de convorbiri duhovnicești cu ierarhii mitropoliei sus-amintite.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link