Selectează o Pagină

Loading

„Sufletul se vindecă atunci când ești în preajma copiilor” (Fiodor Mihailovici Dostoievski)

În Duminica Lăsatului sec de carne, 10 martie 2024, după Dumnezeiasca Liturghie, credincioșii Parohiei „Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah” din Lanciano s-au întâlnit la Festivalul „Dor de mărțișor”. Copiii Școlii Parohiale „Sfântul Longhin Sutașul” din Lanciano au pregătit o expoziție de mărțișoare, lucrate la atelierul școlii, iar coordonatorii au făcut o scurtă prezentare a modelelor tradiționale și a simbolisticii lor.

Festivalul a fost organizat și pentru a sărbători ziua de 8 martie. Copiii au recitat poezii, au interpretat cântecele pentru mămicile lor și pentru toate enoriașele prezente. După această prestanță artistică, copiii au dăruit mărțișoare și felicitări lucrate de ei, iar din partea parohiei, doamnele și domnișoarele au primit flori.

Școala Parohială „Sfântul Longhin Sutașul” din Lanciano a fost înființată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în anul 2022, iar de atunci, activitatea continuă cu copiii din parohie, la fiecare sfârșit de săptămână îmbrăcând astfel haină oficială. O parte din activitățile școlii sunt susținute prin proiecte finanțate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, participarea copiilor fiind astfel complet gratuită.

A consemnat, preoteasa Mirela Roxana Bolohan
ro_RORO
Copy link