Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de marți, 15 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a susținut, în regim on-line, conferința cu titlul „La ce misiune ne trimite/cheamă Domnul astăzi?”, ultima dintre cele prezentate în cadrul proiectului pastoral-misionar intitulat: Săptămânile Misiunii 2022 în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Preasfinția Sa a subliniat faptul că rostul conferințelor din cadrul Săptămânilor Misiunii 2022 este de a ne aduce aminte la ce misiune suntem chemați și trimiși de Domnul, în zilele noastre. Cuvântul misiune, din limba română, provine de la verbul latin mittō, mittere (a trimite), care este sinonimul verbului grecesc ἀποστέλλω (apostello), de unde provine cuvântul ἀποστολος  (apostolos), care înseamnă trimis. Termenul este folosit atunci când Domnul îi „trimite” pe ucenicii Săi să propovăduiască Împărăția Cerurilor (Matei 28, 18-20). Iar propovăduirea apostolilor se întemeiază pe ceea ce ei au văzut, au auzit și au pipăit, în petrecerea lor cu Fiul lui Dumnezeu întrupat, după cum mărturisește Sfântul apostol Ioan de-Dumnezeu-cuvântătorul, la începutul primei lui epistole.

Impactul mărturisirii noastre în fața lumii depinde de măsura în care am trăit și interiorizat experiența personală de „a vedea, a auzi și a pipăi” pe Dumnezeu. Cadrul în care, cu toții, avem prilejul și privilegiul de „a vedea” chipul lui Hristos – Dumnezeu (și ale Sfinților Lui – în icoane), de „a auzi” cuvintele Lui și de „a pipăi-gusta” Pâinea care s-a pogorât din cer este Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia, sub adumbrirea Harului lui Dumnezeu, ne facem părtași la cele la care înșiși apostolii Domnului s-au făcut părtași. 

La finalul conferinței, Preasfinția Sa a răspuns întrebărilor adresate de ascultători.

Întreaga conferință poate fi urmărită aici: https://youtu.be/t6-NJpNBJaI

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link