Selectează o Pagină

Loading

În cadrul Săptămânii Familiei organizate în acest an în EORI a avut loc la Roma, în Parohia „Sfântul Ierarh Grigorie cel Mare” un Atelier de comunicare destinat preoților și preoteselor, susținut de Părintele  Arhid. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache. Pe parcursul celor două zile s-au evidențiat elemente de comunicare adecvate relației părinților cu adolescenții, specificitățile vârstei adolescenței, precum și avantaje și dezavantaje ale unor stiluri de educație și formare a adolescenților întâlnite în rândul părinților. Deasemenea s-a urmărit modul cum combină părinții dragostea cu atașamentul și autoritatea în familie.
În deschiderea întâlnirii participanții s-au bucurat de prezența și de cuvântul introductiv al Preasfințitului Părinte Episcop Atanasie de Bogdania.
Programul din Săptămâna Familiei a continuat cu alte două conferințe ale Arhid. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache intitulate „Ieșit – a Semănătorul să semene. Muncă și Spiritualitate în viața cotidiană”, susținută sâmbătă 13 mai, de la orele 19:00, la Parohia „Zămislirea Maicii Domnului” din Roma (via Bernardino Bernardini 55) și ultima conferință din Săptămâna Familiei, susținută duminică 14 mai, începând cu orele 15:00, la Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Roma (via Alessandro Viviani 24), intitulată „Părinți si adolescenți. Război și pace. Descoperiri recente în neuroștiințe și înțelesuri filocalice edificatoare pentru relația părinți-adolescenți”, întâlniri ce au avut ca moderator pe PC Părinte Gabriel Apopei, Consilierul Departamentului pentru Familie al EORI.
ro_RORO
Copy link