Selectează o Pagină

Loading

Vineri, 5 iulie 2024, s-au încheiat cursurile Universității de Vară „Sfântul Maxim Mărturisitorul și Sfânta Muceniță Ecaterina”, organizată de Episcopie, prin Centrul de Studii Teologice „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”, la finalul căreia, atât participanții, cât și profesorii care au susținut cursuri, au primit diplome de apreciere.

La momentul festiv dedicat închiderii acestei ediții a participat Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a adresat un cuvânt de felicitare la adresa profesorilor și participanților.

Cursurile din acest an au fost susținute de către Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și de domnul Adrian Lemeni, Consilier Patriarhal Onorific, Conferențiar universitar și Director al Centrului de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Cursurile universității de vară s-au desfășurat în perioada 30 iunie – 5 iulie 2024, sub patronajul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și au fost organizate de Centrul de Studii Teologice „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”, bucurându-se de prezența celor doi ierarhi ai Eparhiei, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania. Prima ediție a avut loc în anul 2015, iar cursurile sunt adresate preoților care doresc să își îmbogățească cultura teologică și să fie la curent cu probleme ale societății, oferind soluții pentru buna organizare a vieții duhovnicești în contextul tumultuos al vremurilor actuale.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link