Selectează o Pagină

Loading

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

 

Pe durata lunilor septembrie și octombrie a.c., au avut loc ample lucrări de intervenție la acoperișul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Spilimbergo, posibile printr-un proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Lucrările au vizat decopertarea acoperișului vechi care era în stare avansată de degradare și înlocuirea acestuia. S-a restaurat scheletul lemnos al acoperișului, s-a realizat astereala, apoi s-a montat folia anti-condens și sistemul pluvial și s-a aplicat învelitoarea finală a acoperișului realizată din panouri termoizolante de tablă cu aspect de țiglă.

Intervențiile au fost necesare pentru a asigura protecția spațiilor interioare ale mănăstirii și a asigura buna funcționare a activităților liturgice, catehetice, culturale și duhovnicești desfășurate sub acoperișului așezământului monahal și au fost posibile datorită accesării unui proiect de finanțare nerambursabilă prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Spilimbergo a fost înființată în anul 2021 și își desfășoară activitatea într-o veche școală primară achiziționată de către Episcopia Italiei în anul 2019. Așezământul monahal este cel mai tânăr locaș monastic din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, fiind frecventat de foarte mulți credincioși români din regiunea Friuli Venezia Giulia și nu numai.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de peste frontiere și acordă finanțări nerambursabile proiectelor care urmăresc păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate și din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării.

 

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO