Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a cincea după Paști (a Samarinencei), 14 mai 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Panteleimon” din localitatea Altamura, păstorită de părintele Florin Cârlig.

Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură celor prezenți în care a vorbit despre întâlnirea și convorbirea dintre Mântuitorul și femeia samarineancă, urmată de intrarea și rămânerea Domnului în cetatea samarinenilor care vor mărturisi că Iisus „este Hristosul, Mântuitorul lumii” (cf. In. 4, 42).

În femeia samarineancă Domnul recunoaște o râvnă mult mai mare decât după cele materiale, o sete ce nu aflase stâmpăr: setea după harul lui Dumnezeu. Sufletul fără har, precum trupul fără apă, se deshidratează și moare. Doar întâlnirea cu Dumnezeu și raportarea personală la El stâmpără această sete. Apa, despre care vorbește Mântuitorul nu este altceva decât Harul lui Dumnezeu, viața din Dumnezeu care se împărtășeste omului, prin Botez, și se întreține în inimă, precum jarul în vatră, prin hrănirea cu cuvântul lui Dumnezeu, cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, prin chemarea Numelui Lui și prin toată lucrarea bineplăcută Domnului.

⬇️ Ascultă predica ⬇️


Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Panteleimon” din Altamura a fost înființată, în anul 2020, ci binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, preot paroh fiind numit părintele Florin Cârlig. Parohia este găzduită în biserica intitulată Santa Maria Maggiore, duminica slujbele săvârșindu-se în biserica San Nicola dei Greci din localitate.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link