Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de miercuri, 18 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a participat la evenimentul „Immigrazione e pluralismo religioso. Sfide e risorse della città”, organizat de Departamentul pentru Științe Sociale și Politice, din cadrul Universității de Studii din Milano și găzduit de Primăria Romei.

În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea volumului Quando gli immigranti vogliono pregare (n.r. Când emigrații vor să se roage) sub îngrijirea domnilor Maurizio Ambrosini, Samuele Davide Molii și Paolo Naso.

După prezentarea cărții, a avut loc o „masă rotundă” la care au participat, alături de Preasfințitul Siluan, doamna prefect Luciana Lamorgese (fost Ministru de Interne), Profesorul Marco Impagliazzo, președintele Comunității Sant’Egidio și Monseniorul Lucio Sembrano, reprezentantul dicasterului pentru Dialog Interreligios din Vatican.

În intervenția sa, Preasfințitul Siluan a început prin a mulțumi autorilor studiului despre viața religioasă a comunităților străine din Lombardia și Italia. A vorbit apoi despre comunitatea ortodoxă română din Peninsulă, despre organizarea Episcopiei și despre proiectele în care clericii și mirenii din parohii și mănăstiri sunt implicați, subliniind numeroasele programe filantropice în desfășurare.

Ierarhul a subliniat, de asemenea, importanța dialogului episcopiei și a unităților ce o compun cu autoritățile civile și religioase, centrale și locale, de pe teritoriul italian, și importanța conlucrării pentru a se veni în sprijinul celor afectați de război sau de criza economică. Totodată, Preasfinția Sa a vorbit și despre aportul cultural și educativ al parohiilor românești la formarea copiilor și tinerilor, prin implicarea acestora în programele specifice vârstei și interesului lor.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link