Selectează o Pagină

Loading


Miercuri, 7 septembrie 2022, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a prezentat mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat participanților la cea de-a XXVIII-a Conferință Intercreștină Internațională de Spiritualitate Ortodoxă, ce se desfășoară, în perioada 6-9 septembrie, la Mănăstirea de la Bose (Piemonte – Italia). Tema centrală a conferinței este „Sfântul Isaac din Ninive și învățătura lui spirituală”.

În cadrul lucrărilor Conferinței, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a susținut o prelegere pe tema milostivirii dumnezeiești în teologia Sfântului Isaac Sirul.

Mănăstirea din Bose, situată în localitatea Magnano, din provincia Biella (Piemonte), a fost întemeiată, în anul 1965, de teologul Enzo Bianchi și a devenit, un punct al întâlnirii și al dialogului între creștini. Anual, de aproape trei decenii, aici are loc, în prima săptămână a lunii septembrie, un congres internaţional dedicat spiritualităţii ortodoxe, la care participă ierarhi, teologi și preoţi, monahi și monahii, precum și laici interesați de temele propuse.


ro_RORO
Copy link