Selectează o Pagină

Loading

În după-amiaza zilei de joi, 7 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a vizitat noul lăcaș de slujire al parohiei „Sfânta Muceniță Agata” din Venezia-Mestre, păstorită de Preacucernicul Părinte Ilie Petean. 

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a asistat slujba de Te Deum de mulțumire, după care a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de binecuvântare și i-a îndemnat să se pregătească duhovnicește (și nu doar material) pentru praznicul Nașterii Domnului.

De asemenea, Preasfinția Sa i-a felicitat pe Părintele Paroh Ilie Petean, pe membrii Consiliului și Comitetului Parohial și pe enoriași, pentru noul spațiu de slujire.

Începuturile Parohiei „Sfânta Muceniță Agata” sunt legate de anul 2001, când părintele Avram Matei este desemnat ca responsabil pentru organizarea unei parohii la Venezia-Mestre. În anul 2021, părintele Avram Matei se mută în noul lăcaș de slujire al parohiei „Sfânta Lucia”, iar spațiul de slujire anterior rămâne cu statut de filie. 

În anul 2021, cu binecuvântarea Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost înființată parohia „Sfânta Muceniță Agata” din Venezia-Mestre, fiind numit ca preot paroh părintele Ilie Petean. În anul 2023, Parohia a reușit să achiziționeze un spațiu de slujire, care va fi împodobit cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este: Via Giustizia, nr. 4, Venezia-Mestre.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link