Selectează o Pagină

Loading

Vineri, 8 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a vizitat noul lăcaș de slujire al Parohiei „Sfântul Proroc Moise” din Asolo (Protopopiatul Triveneto I), păstorită de Preacucernicul Părinte Iulian Munteanu. 

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a asistat la slujba de Te Deum de mulțumire, după care a adresat, credincioșilor prezenți, un cuvânt de binecuvântare. În cuvântul său, ierarhul i-a îndemnat pe aceștia să se pregătească, cu râvnă și cu bucurie, pentru praznicul Nașterii Domnului.

De asemenea, Preasfinția Sa i-a felicitat pe Părintele Paroh Iulian Munteanu, pe membrii Consiliului și Comitetului Parohial și pe enoriași, pentru noul spațiu de slujire.

La eveniment a fost prezent și domnul Mario Migliorini, primarul localității Asolo, precum și reprezentanți ai forțelor de ordine din oraș.


Parohia „Sfântul Proroc Moise” din Asolo a fost înființată, în anul 2014, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca preot paroh părintele Iulian Munteanu, care a slujit, anterior, la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Chioggia. Timp de 9 ani, activitățile parohiei s-au desfășurat într-un spațiu închiriat. În anul 2023, parohia a reușit să achiziționeze un spațiu propriu, printr-un proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Noul spațiu de slujire  va fi împodobit cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este: Via Enrico Fermi nr. 27, Asolo.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link