Selectează o Pagină

Loading

Miercuri, 3 iulie 2024, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei s-a aflat în mijlocul participanților la Universitatea de Vară, organizată de Episcopie, prin Centrul de Studii Teologice „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.

Ierarhul a adresat, celor prezenți, un cuvânt de învățătură, subliniind că un creștin nu trebuie să se bazeze doar pe teologia intelectuală, ci trebuie să cultive pocăința, compătimirea, să fie așezat duhovnicește și sensibil la suferința aproapelui. Starea de păcat a omului naște o stare de revoltă, iar lumea, plină de tentații și înșelare, alimentează această revoltă a omului față de Dumnezeu.

Domnul Adrian Lemeni, Consilier Patriarhal Onorific, Conferențiar universitar și Director al Centrului de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, a susținut partea a doua a conferinței „Implicațiile sistemului tehnologic în contextul actual” și „Asumarea vieții lăuntrice în societatea tehnicizată de astăzi”.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link