Selectează o Pagină

Loading


Sâmbătă, 30 iulie 2022, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, la Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Maicii Domnului” din Roma, și a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru Casiana, cel de-al treilea copil al preotesei Amalia și al părintelui Ioan Crișan.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a vorbit despre Taina Botezului spunând că „cel botezat primește, prin Botez, tot ceea ce Domnul Hristos aduce prin Întrupare, prin har, după ce acesta a fost pierdut în Rai, în momentul căderii. Prin ceea ce primește la Botez, omul primește arvuna pentru a se putea întoarce înapoi la locul stării celei întâi: Împărăția Cerurilor. Primirea harului implică însușirea învățăturii pe care Domnul Hristos a adus-o, precum și urmarea Acestuia, cu toată seriozitatea. Creștinul nu trebuie să se alinieze după mentalitatea lumii. Nu înseamnă să fii împotrivă, ci înseamnă să fii diferit. Prin atitudine, comportament și reacții, creștinul trebuie să se deosebească de “normalitatea” lumii de astăzi. Această atitudine se dobândește prin “înnoirea minții”: îndepărtarea de plăcerile și minciunile lumii de azi, de grijile după cele lumești și nesemnificative pentru mântuire. Înnoirea se dobândește doar prin „racordarea” la Cel care este Adevărul: Hristos Dumnezeu”.

Totodată, ierarhul a subliniat că „în viața noastră, tot ceea ce nu este într-un gând și după voia lui Dumnezeu, reprezintă o schimbare în gustul vieții noastre. Viața și-a pierdut gustul. Tinerii nu mai văd niciun sens în a trăi, nu mai găsesc bucuria și plăcerea de a gusta din viață. Înseamnă că ceva lipsește din ingredientele vieții lumii acesteia. Aici intervine schimbarea minții, prin descoperirea voii lui Dumnezeu, a ceea ce este bun și desăvârșit. Voia lui Dumnezeu se caută cu pocăință, cu rugăciune și cu cerere de călăuzire de la Domnul și de la un părinte duhovnicesc, care te îndrumă și te verifică să nu te abați din drumul tău”.

La final, Preacucernicul Părinte Ioan Crișan a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Siluan pentru această zi binecuvântată prin participarea la acest moment deosebit din viața familiei, precum și tuturor clericilor prezenți și tuturor credincioșilor care s-au alăturat la acest eveniment festiv din viața parohiei. 

Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Maicii Domnului” din Roma a fost înființată în anul 1999, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Iosif, al Europei Occidentale și Meridionale. Slujbele se desfășoară într-un spațiu care aparține parohiei catolice Nativita  del Nostro Signore Gesù Cristo”, din zona San Giovanni, Roma.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link