Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de duminică, 5 martie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a susținut cea de a doua cateheză din Postul Mare din seria  Degustări de suflet folositoare din imnele Triodului”.

În deschiderea catehezei, Preasfinția Sa a propus un exercițiu de imaginație, prin care a cerut să ne imaginăm lumea fără icoane și Sfânta Cruce, subliniind ce mare privilegiu avem astăzi de a privi și a fi priviți de ochii Domnului, ai Maicii Sale și ai sfinților, privilegiu întemeiat pe sângele celor care au pătimit și au luptat ca noi să fim părtași acestei bucurii, în ziua de astăzi.

Preasfinția Sa a explicat cântările de la Vecernia și Utrenia Duminicii Ortodoxiei, vorbind despre faptul că teologia icoanei este strâns legată de teologia întrupării Cuvântului, care, dacă nu este înțeleasă în profunzime, duce la deviații de la dreapta credință. Avem prilejul să ne familiarizăm cu vederea lui Dumnezeu reprezentat în icoane, deoarece prima consecință a căderii omului a fost pierderea vederii lui Dumnezeu Celui Viu.

La final, Preasfinția Sa a răspuns întrebărilor adresate de ascultători.

Întreaga cateheză poate fi urmărită aici: 

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO