Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de duminică, 26 februarie 2023, a debutat seria Catehezelor Postului Mare 2023, susținute de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu titlul generic „Degustări de suflet folositoare din imnele Triodului”.

În deschidere, Preasfinția Sa a vorbit despre perioada Triodului, ca perioadă de pregătire pentru Înviere și de chemare la unirea cu Hristos și că imnografii, oameni sfinți trăitori în Hristos și Biserică, au fost inspirați să pună sub formă de cântare credința în Dumnezeu.

Preasfinția Sa a subliniat că pedagogia imnografiei acestei perioade ne ajută să înțelegem ce am pierdut și ce vom putea dobândi, Domnul Hristos punând la îndemâna noastră toate cele de folos spre mântuire.

Ierarhul a explicat cântările de la Slujba Vecerniei și Utreniei Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, subliniind că ascultarea este calea de regăsire a raportului cu Dumnezeu, iar neascultarea și neîncrederea, asemenea faptelor lui Adam și ale Evei, ne fac să pierdem comuniunea cu El. Din păcate, omul nu realizează că Dumnezeu îl iubește și îi vrea binele. Cu cât omul conștientizează că s-a îndepărtat de Domnul, cu atât mai mult se deschide spre a primi lucrarea lui Dumnezeu în viața lui.

Întreaga cateheză poate fi vizionată mai jos:

Cea de-a doua cateheză va avea loc duminică, 5 martie 2023, de la ora 18:00.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


 

ro_RORO
Copy link