Selectează o Pagină

Loading

PS Părinte Episcop Siluan a sfințit noile antimise primite în dar din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la finalul Anului omagial al pastorației românilor din afara țării

 

Cu ajutorul Domnului, în ziua de marți, 22 martie 2022, la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, asistat de Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania și de un grup de clerici din eparhie, a sfințit noile antimise, primite în dar din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. Cele 430 de Antimise au fost dăruite Episcopiei noastre pentru a marca finalul Anului omagial al pastorației românilor din afara țării, făcând parte din totalul celor 1.416 de antimise destinate tuturor altarelor românești din afara granițelor țării.

După săvârșirea rânduielii specifice din arhieraticon, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a dat slavă lui Dumnezeu pentru lucrarea sfințitoare săvârșită și exprimat un gând de  mulțumire Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru acest prețios dar oferit spre folosul altarelor din Episcopia Italiei, remarcând frumusețea reprezentării iconografice de pe antimise precum și calitatea materialelor utilizate în confecționarea acestora.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan va semna fiecare Sfânt Antimis, urmând ca acestea să fie personalizate cu hramurile Mănăstirilor, Parohiilor și Paracliselor din cuprinsul Episcopiei, cărora li se vor distribui în perioada următoare. Aceste Sfinte Antimise vor fi folosite, cu precădere, cu ocazia Praznicelor Împărătești și a ale Sfintelor Liturghii  arhierești.

Cele 1.416 de antimise, oferite în dar de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel parohiilor și mănăstirilor românești din străinătate, au fost confecționate la atelierele de broderie şi croitorie bisericească din cadrul Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 

ro_RORO
Copy link