Selectează o Pagină

Loading

Părintele Vasile Apădurăriței, preot slujitor la Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Rignano Flaminio, a trecut la Domnul duminică, 30 iunie 2024, după mai mulți ani de suferință.

Joi, 4 iulie 2024, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba înmormântării părintelui Vasile, urmată de Dumnezeiasca Liturghie, în biserica parohiei din Rignano Flaminio.

Ierarhul a rostit un cuvânt de mângâiere adresat familiei, apropiaților, enoriașilor și celor care l-au cunoscut pe părintele Vasile.

Părintele Vasile a fost înhumat în cimitirul comunal al orașului Rignano Flaminio.


Părintele Vasile Apădurăriței s-a născut în localitatea Hangu, județul Neamț, în ziua de 12 aprilie 1968.

În anul 1998, a venit in Italia și a fost enoriaș al primei parohii românești de la Roma, unde a fost cântăreț la strană. În anul 2009, se căsătorește cu viitoarea preoteasă, Mihaela Năstase. În anul 2010, din mila Domnului, se naște fiica lor, Teodora.  Începând cu anul 2013, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța, obținând licența în Teologie Pastorală, în anul 2017.

Este hirotonit diacon, în luna martie a anului 2020, și este hirotonit preot, de către PS Părinte Atanasie de Bogdania, în luna iunie a aceluiași an, pe seama Parohiei „Înălțarea Domnului”, din Sassari – Insula Sardinia. În anul 2023, a fost numit ca preot slujitor la Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul”, din Rignano Flaminio, unde a  slujit, cu dragoste și dăruire de sine, până la sfârșitul vieții.

Veșnica pomenire sufletului nou-adormitului robului lui Dumnezeu, Vasile Preotul, fratele nostru împreună-slujitor, și pomenirea lui din neam în neam!

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link