Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de miercuri, 7 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de clerici, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Evanghelist Luca” din Verbania, păstorită de părintele Andrei Agape.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ierarhul a vorbit despre smerenie, ca stare fundamentală a omului care se vede în prezența lui Dumnezeu și realizează micimea lui în contrast cu atotputernicia Domnului. Sufletele iubitoare de Dumnezeu caută neîncetat harul Duhului Sfânt, cel care aduce binecuvântare și iertare asupra lor, iar harul lui Dumnezeu, revărsat prin Duhul Sfânt se păstrează și rodește prin smerenie în viața lor.

Preasfinția Sa a subliniat faptul că smerenia adevărată atrage cel mai mult harul lui Dumnezeu. Nimic nu este mai înălțător ca smerenia: când îngenunchezi, te înalți, când faci metanie, te ridici, când rabzi, biruiești, când suferi, te vindeci, când miluiești, primești însutit, când pierzi, câștigi, iar când rabzi nedreptatea ești miluit de Dumnezeu mai mult ca oricând. Smerenia îi dă prioritate lui Dumnezeu în viață noastră, Îl pune mereu pe primul loc, ca apoi Dumnezeu să ne dea prioritate, dincolo, în viața cea veșnică. Pentru aceasta smerenia trebuie iubită, din convingere, căci este aducătoare de har mult.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link