Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de vineri, 24 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Melania Romana” din localitatea Ragusa, protopopiatul Sicilia, păstorită de părintele protopop Neculai Chilicos. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți, care au participat în cursul zilei la Conferința Tematică Semestrială, găzduită de parohia sus menționată.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a subliniat faptul că vindecarea sufletească și trupească, pe care le cerem în cadrul Tainei Sfântului Maslu, izvorăsc din respectarea poruncilor lui Dumnezeu și din iertarea aproapelui. Cel ce iartă învață să iubească și cel ce iubește primește har de la Dumnezeu, care aduce binecuvântare și vindecare.

Preasfinția Sa a îndemnat pe preoți și pe credincioși să întețească rugăciunea, care este elementul esențial în cadrul raportului nostru cu Dumnezeu și cea care, rostită cu pocăință și zdrobire de inimă aduce ușurea durerilor trupești, liniște și pace. Totodată, le-a amintit faptul că Sfântul Simeon Noul Teolog ne îndeamnă să avem o disciplină a minții în timpul rugăciunii, aceasta să fie făcută cu conștiință curată și pornită din inimă.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

 

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO