Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de vineri, 3 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Muceniță Lucia” (Venezia I), protopopiatul Triveneto I, păstorită de părintele protopop Avram Matei. După Taina Sfântului Maslu, Preasfinția Sa a participat la o consfătuire duhovnicească cu preoții din Protoieria Triveneto I.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre faptul că prin Taina Sfântului Maslu omul căută să dobândească iertarea păcatelor și vindecarea trupului, prin ungerea cu untdelemnul sfințit, care este asemănat cu milostivea lui Dumnezeu. În inima suferindă și cuprinsă de durere întâlnirea cu Dumnezeu este mai autentică, întrucât și Dumnezeu se deschide către omul care poartă boala, suferința, neputința și nedreptatea. Cel care știe să ducă durerea pentru Dumnezeu este cel față de care Domnul se milostivește și-l vindecă în chip tainic.

Dumnezeu este nerăbdător să se întâlnească cu omul, iar momentul cel mai prielnic este cel al suferinței, întrucât omul în suferință și durere își îndreaptă gândul către Domnul, în contrast cu momentul bucuriei, când gândul este depărtat de El. Înainte de a dobândi vindecarea trupească omul trebuie să ceară vindecarea sufletească, prin mărturisirea păcatelor, prin plinirea smereniei și a faptelor celor bune, prin buna așezare a vieții și iubirea față de aproape și de creație. Astfel, primește binecuvântare de la Hristos, iar această binecuvântare devine pricină de mântuire pentru toată lumea.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link