Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a vizitat viitoare Școală Românească din localitatea San Quirico-Pescia, care se află în grija Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia” din orașul Montecatini Terme, păstorită de părintele Matei Tulan.

Complexul a fost oferit în comodat de uz gratuit de către primăria din localitate pe o perioadă de 40 de ani. Acest edificiu va deveni un spațiu al Bisericii în care se vor desfășura activități duhovnicești, sociale, culturale, educative, civice și religioase cu copiii, tinerii şi adulții care doresc să trăiască într-un mod deosebit momente duhovnicești, de pace și liniște, de comuniune, de cunoaștere a valorilor autentice, precum și timpul liber, vacanțele de vară şi de iarna, şi nu numai, într-un loc minunat, înconjurat de natură şi peisaje deosebite.

După vizita pe șantierul lucrărilor, PS Atanasie de Bogdania a felicitat comunitatea și pe părintele paroh pentru realizări și a adus gând de mulțumire Departamentului Românilor de Pretutindeni, întrucât proiectul de restaurare a fost realizat cu sprijinul departamentului sus-amintit.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link