Selectează o Pagină

Loading

Marți, 27 decembrie 2022, în ziua cinstirii Sfântului Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italia, a dus vestea Nașterii Domnului în Penitenciarul din Viterbo, fiind însoțit de părintele Vasile Bobiță, de la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Viterbo și de voluntarii Diaconiei pentru Închisori a Episcopiei.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de încurajare și de mângâiere celor închiși, îndemnându-i să nu-și piardă credința, încrederea și nădejdea în Domnul Hristos și totodată, să ceară neostenit iertare și îndreptate de la Hristos.

Cei prezenți au participat la slujbă, au primit Dumnezeiasca Împărtășanie, au fost colindați și au primit daruri.

Diaconia pentru Închisori a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost înființată în anul 2009 și se aflată sub ocrotirea „Sfintelor Mucenițe Praxidia și Petronela”. Aceasta reprezintă o preocupare cu prioritate în ceea ce privește activitatea pastoral-misionară și socială, căutarea și asistența celor întemnițați răspunzând unui principiu pe care Însuși Domnul ni-l cere: „în temniță am fost și a-și venit la Mine…” (Matei 25, 36). Părintele Vasile Bobiță, alături de voluntarii Diaconiei, vizitează pe cei din penitenciar în fiecare zi de marți, desfășurând activități liturgice, catehetice și educaționale, venind în ajutorul deținuților ortodocși români, dar și de alte naționalități.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link