Selectează o Pagină

Loading

În ziua praznicului Bunei Vestiri, sâmbătă 25 martie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a slujit Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia hramului Mănăstirii „Buna Vestire” din localitatea Mirabella Eclano, al cărei stareț este Protosinghelul Nicodim (Burcea)

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a subliniat că acest praznic al Bunei Vestiri, care este început al mântuirii, așează pe om pe calea spre desăvârșire. Sărbătoarea, închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ne arată că Dumnezeu, prin Fecioara Maria, ne-a înfiat din nou și ne-a redeschis Raiul, readucând în sânul firii omenești pe cea dumnezeiască și în sângele omenesc, sângele dumnezeiesc, prin întruparea Sa, asumându-Și firea noastră stricăcioasă, spre a o desăvârși.

Ierarhul a evidențiat faptul că, datorită lipsei păcatului în viața Fecioarei Maria și a desăvârșirii duhovnicești, Dumnezeu a dorit în chip tainic să se întrupeze în pântecele său preacurat, ca prin ea Adam cel căzut (omul) să fie reașezat la starea cea dintâi a desăvârșirii.

Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să pună în practică virtutea iertării aproapelui și a rugăciunii față de cei aflați în nevoi, Maica Domnului fiindu-le model și cerându-i ca ea să le fie ajutătoare grabnică și mijlocitoare  a rugăciunilor noastre adresate Fiului său cel Preaiubit.

Întreaga predică poate fi ascultată mai jos 👇


Mănăstirea Ortodoxă Română „Buna Vestire” și-a deschis porțile pe 25 martie 2007, chiar de sărbătoarea Bunei Vestiri și se află în orașul Mirabella Eclano, localitate la 80 km de Napoli, în provincia Avellino. Această mănăstire a luat naștere la iniţiativa Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Treime” din Bari, condusă de preotul Mihai Drigă, şi a vrednicului de pomenire stareț  (la acea vreme) al Mănăstirii Crasna, din judeţul Prahova, Arhim. Nicodim Dimulescu.

Ansamblul mănăstiresc, alcătuit dintr-o casă cu etaj şi terenul aferent, a fost donat de către un preot catolic din oraşul Napoli, don Carlo Cicala, un bun cunoscător al tradiţiei monahale româneşti, care a dorit ca pe această proprietate să ia naştere o mănăstire ortodoxă – punct de referinţă pentru creştinii ortodocşi români din Italia, dar şi punte de întâlnire între Orient şi Occident.

Slujba de binecuvântare și de sfințire a locului mănăstirii a fost săvârșită de: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, împreună cu Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal de la Bucureşti (la acea vreme) şi vrednicul de pomenire Preasfinţitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Mitropoliei Olteniei (la acea vreme).

Departamentul Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link