Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de sâmbătă, 10 decembrie 2022, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a slujit Vecernia Mare în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Vicenza. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a sfințit noul iconostas al parohiei și a binecuvântat lucrările ce s-au săvârșit la locașul de cult. Parohia este încredințată spre păstorire părintelui Roman Ionașcu.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a anticipat câteva gânduri referitoare la Duminica a 28-a după Rusalii (Pilda celor poftiți la cină) subliniind faptul că cina este, de fapt, dragostea nemăsurată a lui Dumnezeu la care noi suntem chemați, alături de întreg universul, să participăm. Totodată, vedem cum iubirea lui Dumnezeu față de om se face văzută din cuprinsul pildei, întrucât toți, indiferent de situația în care se găseau, au fost chemați spre a fi părtași iubirii Sale.

În continuare, Preasfinția Sa a vorbit despre faptul că Dumnezeu îi adresează omului invitația de a sta alături de el, dar omul, preocupat mai mult de averile materiale pământești, nu reușește de fiecare dată să răspundă acestei chemări cu dragoste. Din păcate, refuzul omului aduce, ca și consecință, pierderea comuniunii cu Dumnezeu și înlocuirea celor care refuză invitația, cu alții dornici, dar care în primă instanță nu au fost invitați. Mulți dintre noi inventăm scuze pentru a ne motiva lipsa timpului pentru rugăciune, spovedanie și împărtășanie. Astfel nu răspundem chemării lui Dumnezeu la Cina cea mântuitoarea, Dumnezeiasca Euharistie.

Pentru merite deosebite, părintele paroh Roman Ionașcu a fost hirotesit iconom, iar Consiliul și Comitetul Parohial au primit Gramate de apreciere.

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Vicenza a fost înființată în anul 2012 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Ca preot paroh a fost numit părintele Roman Ionașcu. La început parohia a fost găzduită într-o biserică catolică în localitatea Costabissara. În anul 2019 parohia se mută în orașul Vicenza, unde restructurează o fostă sală de cinema, pe care o transformă și o amenajează ca locaș de cult ortodox. Biserica se găsește la adresa: viale Trento, numărul 131, Vicenza.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

 

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO