Selectează o Pagină

Loading

În seară zilei de joi, 1 decembrie 2022, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Taina Sfântului Maslu înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatul Sicilia (Italia) și Protopopiatul Bran-Zărnești (România), la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din Palermo, păstorită de părintele Martinian Epure.

Cuvântul de învățătură al ierarhului a surprins și aprofundat cuvintele Sfântului Apostol Pavel care zice: „Şi pacea lui Hristos, întru care aţi fost chemaţi, ca să fiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre; şi fiţi mulţumitori. Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăţie. Învăţaţi-vă şi povăţuiţi-vă între voi, cu toată înţelepciunea. Cântaţi în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I, în psalmi, în laude şi în cântări duhovniceşti. Orice aţi face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi în numele Domnului Iisus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu-Tatăl (Coloseni 3, 15-17).

Preasfinția Sa a îndemnat că să fim mulțumitori față de Domnul și de aproapele în toate circumstanțele, deoarece prin mulțumire adusă Domnului, răbdare și stăruință ne vindecăm de neputința sufletească și trupească și de toată întristarea care cuprinde sufletului nostru. Mulțumirea aduce smerenie în sufletul nostru și trezește conștiința adevăratei pocăințe. Cu cât mulţumim lui Dumnezeu mai mult, cu atât El ne deschide ochii inimii ca să vedem şi mai bine binefacerile şi darurile Lui.

Referitor la Ziua Națională a României, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți, ca în această zi să aducă rugăciune de laudă și de mulțumire Domnului pentru toate binefacerile revărsate asupra țării noastre și a locuitorilor ei, atât pentru cei dintre granițele țării, cât și pentru cei din diaspora.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania s-a aflat joi, 1 decembrie 2022, în Parohia românească din Palermo, care a fost gazda unor evenimente de interes religios și național: 29 noiembrie – Comemorarea a 170 de ani de la mutarea la cele veșnice a marelui istoric, scriitor și revoluționar român Nicolae Bălcescu; 30 noiembrie – Cinstirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României și unul dintre Ocrotitorii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei; 1 decembrie – Ziua Națională a României.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link