Selectează o Pagină

Loading

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, duminică, 26 mai, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din București și Ansamblul de Cameră „Sfântul Ioan Cucuzel” din Bulgaria.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a reliefat aspectele perioadei duhovnicești ce preced Taina venirii Sfântului Duh, punând un accent deosebit asupra Tainei Apei, ca temă a Duminicii a 4-a după Paști, dar care va însoți mesajul următoarelor duminici ce premerg Praznicului Înălțării Domnului.

Preasfințitul Atanasie de Bogdania a participat la Festivalul Internațional de Muzică Bizantină de la Iași, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 23-26 mai 2024. Ierarhul a participat la două ateliere și concerte, din cadrul festivalului, susținute de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, precum și la Concertul de închidere – Sfântul Ierarh Doroftei 400, unde au concertat Ansamblul de Cameră „Sfântul Ioan Cucuzel” din Bulgaria și Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale.

Evenimentul, de înaltă ținută culturală, a găzduit concerte deosebite, cât și momente liturgice, asemănătoare, ca rânduială, slujbelor care se desfășurau, odinioară, la Constantinopol. Au susținut concerte: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, Ansamblul de Cameră „Sfântul Ioan Cucuzel” din Bulgaria, Corul „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei de Cipru, Grupul Psaltic „Sf. M. Mc. Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși și Corul „Chivotul” al Psalților Catedralei Mitropolitane din Iași.

Predica ierarhului poate fi ascultată, integral, mai jos ⬇️

Gândul la evanghelia zilei poate fi citit aici.

Urmărește slujba.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORIAbonează-te la canalul de YouTube THEOFANIA.RO, dând un simplu click aicihttp://www.youtube.com/@EpiscopiaItalieiOficial

📲 Abonează-te pentru a urmări THEOFANIA.RO pe rețelele de socializare

➥ Facebook

➥ Instagram

➥ SoundCloud

➥ Telegram

WhatsApp


Foto credit: Silviu Cluci

ro_RORO
Copy link