Selectează o Pagină

Loading

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

În perioada 1 aprilie – 21 octombrie 2023, în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Proroc Isaia” din Viareggio (Episcopia Ortodoxă Română a Italiei – Protopopiatul Toscana II) au avut loc mai multe lucrări de amenajare, dotare și împodobire a bisericii parohiale, implementându-se, astfel, proiectul „BISERICA DE ACASĂ” – AMENAJAREA BISERICII PAROHIALE, proiect finanțat prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Biserica parohială este un punct de referință important pentru românii stabiliți sau veniți la muncă în orașul Viareggio și împrejurimi. Spațiul bisericii este împodobit și dotat cu cele necesare unei bune desfășurări a activității liturgice și catehetice.

Lucrările și proiectele desfășurate în perioada sus-menționată au putut fi posibile datorită accesării unui proiect de finanțare nerambursabilă de către parohia noastră, fiind finanțat prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Astfel, au fost achiziționate uși de acces pentru lăcașul de cult, iar biserica a fost împodobită cu mochetă și traverse.

Acest proiect are ca obiectiv principal crearea unui cadru liturgic autentic românesc care să ajute la creșterea duhovnicească a comunității și la perpetuarea valorilor culturale și educaționale românești prin conștientizarea apartenenței la identitatea națională lingvistică a copiilor născuți în familiile mixte, dar și a copiilor care provin din zone diferite ale țării sau chiar de etnii diferite.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanțări nerambursabile proiectelor care urmăresc păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate și din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării.

VIAREGGIO

22 OCTOMBRIE 2023


ro_RORO
Copy link