Selectează o Pagină

Loading

Asociația San Lorenzo dei romeni filiala Pescara  a recepționat lucrările de amenajare și de înfrumusețare a spațiului dedicat întâlnirilor din cadrul asociației, aflat în pridvorul bisericii Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din localitatea Pescara.

Aceste lucrări realizate fac parte dintr-un Grant obținut de către parohia noastră, un sprijin financiar acordat din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Au fost realizate 10 ferestre pvc moi, 18 ferestre aluminiu, 2 uși ferestre din aluminiu și s-a achiziționat un dulap inox.

Acest proiect are ca obiectiv principal perpetuarea valorilor culturale și educaționale românești prin conștientizarea apartenenței la identitatea națională lingvistică de copiii născuți în familiile mixte, dar și a copiilor care provin din zone diferite ale țării sau chiar de etnii diferite și se va desfășura în localitatea Pescara.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanţări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ, care urmăresc păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

ro_RORO
Copy link