Selectează o Pagină

Loading


Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Episcopia Tulcii au dezvoltat în ultimii ani un solid parteneriat social-educațional prin care, până acum, aproape 1000 de copii cu vârstele cuprinse între 7-14 ani din județul Tulcea au fost sprijiniți în viața socială și cea educațională. În continuarea acestei rodnice colaborări, în luna septembrie, la începutul anului școlar 2022-2023, în Episcopia Tulcii, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Visarion s-a desfășurat prima ediție a programului filantropic-educativ 𝘎𝘩𝘪𝘰𝘻𝘥𝘢𝘯𝘦𝘭𝘶𝘭.
Cei 97 de copii, beneficiarii direcți ai acestui program care provin din 29 de parohii urbane și rurale (din cele trei Protopopiate ale Eparhiei Tulcii: Tulcea, Babadag și Niculițel) au primit, prin intermediul preoților parohi, ghiozdane echipate cu toate rechizitele necesare pentru școală. Programul a fost inițiat și finanțat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin Asociația San Lorenzo dei Romeni și derulat prin intermediul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Tulcii.
Mulțumim și pe această cale P.S. Siluan, Episcopul Ortodox român al Italiei, Asociației San Lorenzo dei Romeni, precum și tuturor factorilor implicați în desfășurarea în cele mai bune condiții a acestui program.

Pr. Ioan Strat, consilier social al Episcopiei Tulcii


ro_RORO
Copy link