Selectează o Pagină

Loading

Un grup de 15 persoane, clerici şi doamne preotese din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei au devenit consilieri în domeniul adicțiilor.

Această specializare au dobândit-o urmând Cursul de formare pentru consilieri în domeniul adicțiilor susținut de către Preacucernicul Părinte Iulian Negru şi Doamna Preoteasă Antonieta Negru, formatori acreditați ai Centrului de Formare din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Inițiativa a fost propusă de către Departamentul pentru spitale din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și a fost binecuvântată de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, care a și participat cu un cuvânt de încurajare la deschiderea oficială a cursului.

Cursul, acreditat de către Ministerul Muncii din România şi recunoscut în Uniunea Europeană, a oferit participanților instrumentele specifice necesare la identificarea, evaluarea şi tratarea situațiilor create de diferite dependențe, de alcool, de droguri, de jocuri de noroc, ș.a. Pe lângă partea teoretică, mărturiile cutremurătoare și debordant de sincere ale persoanelor aflate în recuperare ne-au pus în fața unei realități pe cât de dure, pe atât de încurajatoare. Un fel de a ne spune: „Îndrăzniți, că se poate! Cu multă determinare și voință, cu multă credință și lucrare divină, schimbarea este posibilă”.

Nădăjduim ca această lucrare de pionierat în domeniul adicțiilor din Episcopia noastră să fie baza unei misiuni pastorale concrete direcționate în mod organizat către persoanele aflate în acest labirint al suferințelor care sunt dependențele patologice de orice fel.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru acest început terapeutic-duhovnicesc!

ro_RORO
Copy link