Selectează o Pagină

Loading

Luni, 13 martie 2023, a avut loc la Centrul Eparhial de la Roma, prima Conferință Semestrială de primăvară în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, la care au participat preoții și diaconii din protopopiatele din zona centrală a Italiei dar și din insula Sardinia.

După rostirea rugăciunii și a binecuvântării, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a adresat un cuvânt de întâmpinare preoților și diaconilor participanți la conferință.

PC Părinte Mihai Drigă, de la Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Treime și Sfântul Nicolae” din Bari a susținut conferința tematică: Parohia, Educația, Familia și persoanele vârstnice în viața Bisericii, accentuând importanța educației în viața familiei, educație care se răsfrânge în modul în care ne vom raporta la viața parohiei și la interacționarea cu cei vârstnici. Educatorul crează un chip nou, care bine conturat aduce bucurie oamenilor și lui Dumnezeu. Părintele Mihai a evidențiat sfaturile despre educație ale Sfântului Ioan Gură de Aur și anume: educația să fie făcută la timp, să aibă surse autentice și să fie făcută cu dragoste, sinceritate și cu propriul exemplu și trăire autentică. Biserica devine spațiu al educației, ea fiind locul de întâlnire a întregii comunități, o oglindă față de aproapele și loc al unii cu Hristos.

Referitor la persoanele vârstnice, părintele Mihai a subliniat că bătrânul este o floare din coroana primăverii veșniciei, iar bătrânețea reprezintă primii pași către veșnicie. Bătrânul este păstrătorul tezaurului, al patrimoniului religios, cultural și lingvistic, deși lumea de astăzi îl cataloghează ca fiind tradiționalist sau conservator.

După conferință a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a mulțumit părintelui Mihai pentru relatarea făcută și pentru readucerea în actualitate a situației familiei și a vârstnicilor și integrarea acestora în viața parohiei.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată recomandărilor pastorale și misionare.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link