Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 16 aprilie, la Vecernia Învierii, Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”  din Valletta, Malta, în ceas de Sărbătoare Luminată a Învierii Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, a avut ca oaspeți pe Excelența Sa, George Vella, Președintele Maltei și pe Prima Doamnă a Maltei, soția sa, Miriam Vella. Excelența Sa, un creștin trăitor, a fost alături de comunitatea de români din Malta în ultimii ani, când a primit corul de copii al parohiei, ca aceștia să vestească bucuria Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Președintele Maltei și Prima Doamnă au fost primiți de către copii parohiei în biserica românească din Valletta. Aceștia i-au întâmpinat cu pâine, sare și un frumos buchet de flori, înmânat Primei Doamne Miriam Vella.

Cuplul prezidențial a asistat la toată Vecernia Învierii celebrată în română, malteză și engleză.

Bucuria propovăduirii mesajului evanghelic a fost primit cu bucurie de către toți oaspeții și credincioșii parohiei românești din Malta.
La sfârșit, după scurtul cuvânt de învățătură al părintelui paroh, Excelența Sa a salutat comunitatea de ortodocși români, moldoveni, ucraineni și alte naționalități. Domnul Președinte a urat sărbători fericite comunității de ortodocși și a declarat că este foarte încântat atât de integrarea foarte bună a comunității de români în Malta, cât și de faptul că aceștia prețuiesc biserica primită de la Arhiepiscopia Catolică a Maltei!

Nu a lipsit obiceiul de ciocnire a ouălor, unde președintele Maltei a câștigat!

A fost oferită în dar o icoană a Învierii pentru cuplul prezidențial și Excelența Sa a semnat cartea de onoare a parohiei, lucru ce va rămâne în memoria credincioșilor din Malta.


ro_RORO
Copy link