Selectează o Pagină

Loading

În data de 5 martie 2023, în Duminica Ortodoxiei, a avut loc premierea copiilor implicați în Concursul cu participare internațională, „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III” – ediția a VII-a. Evenimentul a avut loc în toate bisericile din țară și din diaspora românească a Europei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, Asiei și Australiei.

Tema acestei ediții a concursului a fost „Rugăciunea, aripă spre Cer”. Copiii au fost invitați să rezolve subiecte pe tema rugăciunii, potrivit nivelului lor de vârstă. Unul dintre subiecte a fost realizarea unei rugăciuni. Cu aceste rugăciuni, toți copiii au fost invitați la bisericile de care aparțin, însoțiți de părinții lor, să le rostească în fața întregii comunități, în data de 5 martie, la finalul Sfintei Liturghii.

Din Italia au participat aproximativ 800 de copii din 48 de parohii din tot cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Copiii au fost sensibilizați de propunerea acestei teme, fapt pentru care s-au înscris peste 13.000, din întreaga lume. Și-au dorit să fie uniți în rugăciunea pentru lume, pentru pace și pentru înmulțirea dragostei dintre oameni, precum un buchet de flori, care să fie oferit lui Dumnezeu, iar de acolo mila și îndurarea cerului să se reverse peste întregul pământ.

Aceasta zi se dorește a fi consacrată ca Ziua mondială de rugăciune a copiilor pentru lume. Alături de copilași, au fost prezenți și părinții acestora, pentru a întări și mai mult rugăciunile lor. A fost un adevărat moment festiv, deoarece copiii de pretutindeni, îmbrăcați în haine tradiționale, și-au rostit rugăciunile la unison. În semn de respect și recunoștință, pentru ceea ce fac acești copilași pentru Biserică și pentru lume, fiecare profesor de religie în colaborare cu preotul parohiei cu care școala are parteneriat, a pregătit daruri constând din cărți, obiecte bisericești, birotică, dulciuri etc. Buna desfășurare a evenimentului se datorează colaborării dintre școală și Biserică, pe baza parteneriatelor pe care le au aceste instituții.

De asemenea, întreaga diaspora românească de pretutindeni s-a mobilizat pentru acest eveniment. Parohiile de pretutindeni, au invitat pe toți credincioșii să fie părtași și uniți în rugăciune cu acești copilași.

Echipa care a colaborat la buna organizare a acestui proiect cuprinde aproximativ 200 de cadre didactice de religie din întreaga țară.

Organizatorii acestui concurs sunt:

Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr” Cluj-Napoca – inițiatorul proiectului, prin coordonarea asumată de dna prof. dr. Ionița Timiș,

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei,

Inspectoratul Școlar Județean Cluj,

Inspectoratul Școlar Județean Buzău

Mulțumim tuturor copiilor pentru sufletul lor curat și pentru susținerea lumii prin rugăciunile lor! Mulțumim părinților care le-au fost alături acestor copilași! Mulțumim tuturor profesorilor, preoților și cateheților care au mobilizat copiii în acest proiect de suflet! Mulțumim tuturor organizatorilor și evaluatorilor care s-au ostenit în acest proiect!

 


ro_RORO
Copy link