Selectează o Pagină

Loading

În data de 21 octombrie 2001, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale era ridicată la rangul de Mitropolie, iar Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iosif la rang de Mitropolit. În aceeași zi, în biserica „Sfântul Iosif” din Bordeaux (Franța), Înaltpreasfințitul Iosif, împreună cu un sobor de arhierei, prezida hirotonia Arhimandritului Siluan întru arhiereu. Mitropolitul îi încredințează noului Vicar slujirea pastoral-misionară și organizarea vieții pastorale pentru comunitatea ortodoxă română din sudul Franței, Spania și Portugalia, precum și responsabilitatea de a supraveghea buna desfășurare a vieții monahale în Mitropolie.

De atunci, au trecut 22 de ani. Părintele nostru a adunat argint în barbă și – zicem noi, fiii săi duhovnicești – „aur” în Împărăție. Sunt 22 de ani de neobosită lucrare, de osteneală în ogorul Domnului, de părintească grijă pentru mântuirea celor încredințați.

Întru mulți ani, Preasfințite Părinte!


PS Siluan (Ciprian Nicolae Șpan) s-a născut pe data de 5 martie 1970, la Gura Râului, județul Sibiu, fiind al patrulea copil din cei șase ai Preotului Gheorghe Șpan și ai Preotesei Emilia. În perioada 1989 – 1993, a urmat cursurile Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, iar, între anii 1994-1998, a urmat cursurile doctorale la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge” din Paris.

În ziua de 21 ianuarie 1994, a fost hirotonit diacon (celib), pe seama capelei Facultății de Teologie din Sibiu, iar, în data de 6 martie 1994, a fost hirotonit preot, pe seama aceleiași capele. Între anii 1994-2001, a fost preot slujitor la Mănăstirea de maici „Acoperământul Maicii Domnului” de la Bussy-en-Othe, Yonne, din Franța. În anul 1999, a fost transferat canonic din Arhiepiscopia Sibiului în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale de la Paris și a fost numit preot paroh la proaspăt înființata parohie „Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva”, din Paris. La data de 21 iunie 2001, este tuns în monahism, primind numele de Siluan.

Duminică, 21 octombrie 2001, este hirotonit Episcop, în biserica „Sfântul Iosif” a Parohiei Ortodoxe Române din Bordeaux.

În data de 5 martie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales drept cel dintâi Episcop Ortodox Român al Italiei, fiind întronizat, ca și chiriarh, în date de 8 mai 2008.

ro_RORO
Copy link