Selectează o Pagină

Loading

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a slujit în a doua duminică din Postul Mare la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma

 

În duminica a doua a Postului Mare, 20 martie 2022, închinată Sfântului Ierarh Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma.

În cuvântul de învățătură, rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre faptul că, dacă în prima duminică din post am sărbătorit biruința dreptei credințe asupra tuturor rătăcirilor de la credință, asupra tuturor ereziilor, în această duminică, a doua a postului, ni se pune înainte un mare ierarh al Bisericii, care, în secolul al XIV-lea, reamintește elementele principale cele mai subțiri și mai înalte ale credinței: vederea lui Dumnezeu și a luminii necreate ce izvorăște din Dumnezeu. „Omul poate să cunoască pe Dumnezeu și să se unească cu El, prin lucrarea harului, pe temelia Botezului, a Mirungerii, a Sfintei Împărtășanii, a hrănirii cu cuvântul lui Dumnezeu și cu Trupul și Sângele lui Hristos și prin chemarea Numelui Domnului Iisus Hristos. Se poate uni cu Dumnezeu și poate să se împărtășească de lumina lui Dumnezeu și de harul Lui, încât ajunge să se îndumnezeiască. Numai în Biserica Ortodoxă se vorbește despre îndumnezeirea omului.”

 

Totodată, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a subliniat importanța sfințeniei în viața omului: „Cea mai mare moștenire pe care tu poți să o dai copiilor tăi este să îți sfințești propria viață. Copiii vor fi însoțiți de sfințenia vieții tale, de rugăciunea și de binecuvântările tale până în veșnicie. Binecuvântările și rugăciunea înaintașilor noștri ne însoțesc până astăzi, dacă ei au avut viață sfântă. Sfințenia străbate veacurile, nu străbate numai generațiile!”

 

La finalul cuvântului, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să sporească rugăciunea, care ține liniștea și pacea lumii, și a mulțumit tuturor celor care au ajutat la colecta pentru refugiații din Ucraina.

 

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link