Selectează o Pagină

Loading

Marți, 1 noiembrie 2022, în parohia cu hramul Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, Moncalieri, a avut loc Adunarea preoților și preoteselor din protopopiatele Piemonte I și Piemonte III. Anul acesta, bucuria evenimentului a fost amplificată de prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, o prezență ca un dar atât pentru clerici cât și pentru mulțimea mare de credincioși care s-au adunat pentru a primi binecuvântare.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie, urmată de un cuvânt de mulțumire din partea părintelui protopop Marius Floricu, pentru această vizită arhierească. În a doua parte a zilei, prezidând Adunarea Protopopială, Preasfinția Sa a vorbit cu preoții și cu preotesele pe diferite teme de actualitate . Totodată, împărtășind din gândurile și experiența Sfântului Siluan Athonitul, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe preoți să fie ca vulturii, ridicați în înălțimi și de acolo să vadă în depărtări nesfârșite iar cu o minte de Dumnezeu grăitoare și cu o inimă ce arde de dragoste să păstorească turma lui Hristos, amintind și de faptul că dacă preotul nu se hrănește duhovnicește pe el însuți nu va putea să dea hrană duhovnicească altora și toată slujirea se preface într-o rutină cu efecte dăunătoare în plan pastoral.

Atent la frământările celor prezenți, Preasfinția Sa a răspuns la toate întrebările, insistând pe pomenirea numelui lui Dumnezeu în toată vremea ca remediu pentru inimile noastre mult prea des lipsite de compasiune și ca o practică ce ne poate face moştenitorii vieţii veşnice şi ai Împărăţiei fără de sfârşit.

Preoții și preotesele au mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată, exprimându-și dorința ca asemenea vizite sa fie cât mai dese, avându-l pe Preasfințitul părinte Episcop Siluan în mijlocul lorîn pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul adevărului.

A consemnat părintele Andrei Valeriu Grosu

ro_RORO
Copy link