Selectează o Pagină

Loading

Cu ocazia Zilei Internațională a Copilului 2024, Ambasada României în Italia anunță lansarea, la 31 mai 2024, a programului audio „Poveștile de vineri seara. Un podcast al Ambasadei României în Italia în parteneriat cu Radio România Actualități, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino”.

Pentru de a le oferi copiilor de origine română care locuiesc în afara granițelor țării un mijloc accesibil și modern de a menține vie legătura cu limba și cultura română, Ambasada României în Italia și Radio România Actualități, cu sprijinul jurnalistei Elena Postelnicu, dau startul unui program audio bilunar, disponibil online. 

În cadrul programului audio „Poveștile de vineri seara. Un podcast al Ambasadei României în Italia în parteneriat cu Radio România Actualități, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino”, personalități ale vieții culturale și artistice din România și din diaspora (actori, scriitori, muzicieni, reprezentanți ai societății civile) vor citi basme tradiționale, povești clasice și contemporane din patrimoniul românesc și internațional. Suntem onorați că au răspuns invitației noastre Matei Vișniec (scriitor și dramaturg), Radu Paraschivescu (prozator și traducător), Ana Maria Sandu (scriitoare și jurnalistă), Vasilica Gavrilaș Burlacu (actriță), Ioana Nicolaie (scriitoare) și Clara Cernat (violonistă). 

Programul de difuzare al „Poveștilor de vineri seara”, pentru perioada verii, este următorul:

🎙.png31 mai 2024, ora 19:00 – Sarea în bucate de Petre Ispirescu

GABRIELA DANCĂU, Ambasadorul României în Italia, Malta și San Marino

🎙.png15 iunie 2024, ora 19:00 – Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele de Matei Vișniec

MATEI VIȘNIEC, scriitor și dramaturg 

🎙.png29 iunie 2024, ora 19:00 – Aristocratiţe de Radu Paraschivescu

RADU PARASCHIVESCU, prozator și traducător

🎙.png13 iulie 2024, ora 19:00 – În țara vacilor fericite și Vacanță în Portocalia de Ana Maria Sandu

ANA MARIA SANDU, scriitoare și jurnalistă

🎙.png27 iulie 2024, ora 19:00 – Zâna munților de Petre Ispirescu

VASILICA GAVRILAȘ BURLACU, actriță

🎙.png10 august 2024, ora 19:00 – Spionul KME de Ioana Nicolaie

IOANA NICOLAIE, scriitoare

🎙.png24 august 2024, ora 19:00 – Povestea mandolinei din Liov de Clara Cernat

CLARA CERNAT, violonistă

Înregistrările vor putea fi ascultate pe paginile de social media ale Ambasadei României (Facebook și Youtube) și pe website-ul Radio România Actualități. De asemenea, printr-un parteneriat încheiat de misiunea diplomatică cu unul dintre cele mai longevive și ascultate posturi de radio din Peninsulă, Radio Roma va găzdui, pe propriul website, seria de programe audio în limba română. 

La începutul toamnei, Ambasada României în Italia, Malta și San Marino va anunța o nouă serie a „Poveștilor de vineri seara”.

Copilăria este inima tuturor vârstelor”, așadar vă invităm în număr cât mai mare să ascultați „Poveștile de vineri seara. Un podcast al Ambasadei României în Italia în parteneriat cu Radio România Actualități, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino”.


ro_RORO
Copy link