Selectează o Pagină

Loading

În perioada 17 noiembrie – 6 decembrie 2022 în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Proroc Isaia” din Viareggio (Episcopia Ortodoxă Română a Italiei – Protopopiatul Toscana II) au avut loc mai multe lucrări de amenajare, dotare și împodobire a bisericii parohiale.

Biserica parohială este un punct de referință important pentru românii stabiliți sau veniți la muncă orașul Viareggio și din împrejurimi. Spațiul bisericii este împodobit și dotat cu cele necesare unei bune desfășurări a activității liturgice și catehetice.

Lucrările și proiectele desfășurate în perioada sus-menționată au putut fi posibile datorită accesării a două Granturi obținute de parohia noastră, fiind finanțate prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Astfel au fost achiziționate un set de Sfinte Vase și mobilier bisericesc, iar spațiul destinat catehezei a fost dotat cu computer, video proiector și ecran, imprimantă, aparat de fotografiat și mobilier școlar. Totodată au fost achiziționate două unități de aer condiționat.

Acest proiect are ca obiectiv principal perpetuarea valorilor culturale și educaționale românești prin conștientizarea apartenenței la identitatea națională lingvistică de copiii născuți în familiile mixte, dar și a copiilor care provin din zone diferite ale țării sau chiar de etnii diferite și se va desfășura în localitatea Viareggio.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanțări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ, care urmăresc păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identității etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunitățile românești din afara granițelor țării.

 

 

ro_RORO
Copy link