Selectează o Pagină

Loading


În a 6-a săptămână de mobilizare, în cadrul Campaniei Umanitare pentru susținerea refugiaților și a victimelor războiului din Ucraina, în Episcopia Italiei a continuat colectarea și trimiterea de ajutoare către cei aflați în nevoi.

În mod concret, în a 6-a săptămână (4 – 9 aprilie a.c.), au plecat din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei 3 transporturi, cu o cantitate de 16000 kg de ajutoare umanitare, pentru susținerea refugiaților, având ca destinație Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (Vama Siret) și Republica Moldova (Căușeni, Ungheni și Orhei).

La nivelul întregii Episcopii, de la începutul Campaniei Umanitare, în perioada 1 martie – 9 aprilie a.c., au fost trimise către Ucraina, România și Republica Moldova, un total de 400 700 kg de produse umanitare, prin intermediul a 52 de transporturi.

Pe lângă acestea, în a șasea săptămână de mobilizare, au fost trimise fonduri în valoare de 10 000 euro, către Episcopia de Bălți (Republica Moldova), pentru susținerea programelor social-filantropice de ajutorare a refugiaților.

Totalul fondurilor alocate de către Episcopia Italiei, până în data de 2 aprilie a.c., pentru susținerea refugiaților care au ajuns în România și Republica Moldova, a fost în valoare de 178 534 euro.

De asemenea, urmare a valului de refugiați, care au ales Italia ca și destinație, la ora actuală sunt găzduiți, prin intermediul parohiilor, un număr de 48 de adulți și 19 copii minori, refugiați din Ucraina.

****

Mai multe detalii privind Campania Umanitară pentru Ucraina, desfășurată în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, pot fi găsite aici.

****

Pentru cei care doresc să trimită un ajutor financiar pentru susținerea Campaniei Umanitare pentru Ucraina, o pot face prin transfer bancar, în următorul cont:

 

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

Codice  SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

ro_RORO
Copy link