Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 04 februarie cu binecuvantarea Preasfințitului Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, credincioși din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Orvieto și Roma conduși de părintele Pavel Hîncu, au organizat un pelerinaj la Termoli. Frații noștri din Basarabia și Bucovina de Nord au prăznuit pomenirea Sfântului Apostol Timotei.

Împreună cu părintele Petru Voicu, gazda pelerinilor s-a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul de la Termoli, după care pelerinii au avut bucuria de a se închina la sfintele moaște săvârșind cu toții Acatistul Sfântului, continuând pelerinajul în localitatea Ortona la moaștele Sfântului Apostol Toma.

“Pelerinajul este călătorie fizică și spirituală. Călătoria fizică este o deplasare, uneori obositoare și costisitoare, dintr-un loc în altul, însă călătoria spirituală este mutare interioară a sufletului de la o stare spirituală la o altă stare spirituală. Dacă această mutare sau călătorie spirituală este un urcuș duhovnicesc, atunci pelerinajul se transformă din oboseală în sărbătoare și din cheltuială materială într-un câștig spiritual.” (PF Părinte Patriarh DANIEL)
pr. Petru Voicu
ro_RORO
Copy link