Selectează o Pagină

Loading

În fiecare an, în jurul datei de 26 Octombrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pomenirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, se organizează în eparhia Italiei un pelerinaj la Moaștele Sfântului Dimitrie. Anul acesta, sâmbătă, 28 Octombrie, a avut loc în Protopopiatul Umbria-Marche pelerinajul la Sfintele Moaște Marelui Mucenic Dimitrie păstrate în bazilica din secol VIII, din localitatea San Lorenzo in Campo, aflată în provincia Pesaro-Urbino.

Programul zilei de 26 Octombrie a fost:

Ora 9.00 – Acatistul Sfântului Dimitrie în fața Sfintelor Moaște urmat de purtarea în procesiune a raclei cu moaște din Capela unde se păstrează, pe altarul bazilicii.

Ora 9.30 – Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de soborul de preoți din protopopiatul Umbria-Marche.

La încheierea Dumnezeieștii Liturghii s-a organizat o agapă frățească organizată de pelerinii din parohiile participante.

Mare apărător te-a aflat întru pri­mej­dii lumea, purtătorule de chi­nuri, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci precum mândria lui Lie ai surpat și la luptă îndrăzneț ai făcut pe Nestor, așa Sfinte Dimitrie, pe Hristos Dumnezeu roagă-L să ne dăruiască nouă mare milă.

Pr. Constantin Corniș – parohia „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop” – Pesaro

 

ro_RORO
Copy link