Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 20 mai 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” – Bologna Est-San Lazzaro di Savena, păstorită de părintele Mihai Enescu, felicitând pe părintele paroh și întreaga comunitate cu ocazia împlinirii a cinci ani de la înființare, ocazie cu care a și binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica parohială.

Preasfinția Sa a săvârșit slujba Vecerniei Mari înconjurat de un sobor de clerici, după care a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți vorbind despre faptul că lumea, datorită orbirii spirituale, nu mai reușește să-L vadă în deplinătate pe Hristos și de aceea este nevoie ca Dumnezeu să ne dăruiască, pe lângă vindecare trupească, și vindecare sufletească. Lipsa milei, a iubirii și a compasiunii față de aproapele, mai ales în această perioadă de încercare, este o manifestare a propriei noastre orbiri. Durerile, neputințele și încercările din viața noastră nu sunt neapărat urmări ale păcatelor și a căderilor, ci prin ele de multe ori se arată slava lui Dumnezeu, care vindecă și ridică din iadul deznădejdii pe toți cei ce nădăjduiesc întru El.

Ierarhul a vorbit și despre Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa, Elena, subliniind că momentul de bucurie de a cinsti astăzi pe Dumnezeu în libertate se datorează acestor doi mari apostoli ai Bisericii din secolul al patrulea, care pe lângă faptul că au acordat creștinilor libertate în cult, au descoperit și dăruit Bisericii un odor de mare preț: Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, prin care a venit bucurie la toată lumea.

În după-amiaza zilei, Preasfinția Sa s-a întâlnit cu o parte din preoții din zona Emilia Romagna, care au fost afectați de inundațiile din ultimele zile, discutând cu aceștia aspecte practice prin care Episcopia Ortodoxă Română a Italiei se implică în mod concret în ajutorarea celor afectați de inundații. Referitor la această acțiune de ajutorare, Ambasada României în Republica Italiană și Consulatul General al României la Bologna și-au arătat toată disponibilitate privind o cooperare cu Episcopia Italiei.

Parohia „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” Bologna Est-San Lazzaro di Savena a luat ființă cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la data de 12 septembrie 2017, pentru întâmpinarea nevoilor spirituale crescânde ale credincioșilor ortodocși români din partea de est a Bolognei, arie geografică ce se extinde spre alte orașe printre care Villanova di Castenaso, Ozzano, Rastigniano, Pianoro și altele. Ca preot paroh a fost numit părintele Mihai Enescu, care în precedent a înființat alte două parohii. Parohia este găzduită în Biserica intitulată Chiesa di San Emiliano, situată în Via Russo, numărul 44, San Lazzaro di Savena.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link