Selectează o Pagină

Loading

Vineri, 30 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de clerici, cu ocazia hramului, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț” din Rimini, păstorită de PC Părinte Marcian Claudiu Bucurenciu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ierarhul a vorbit despre faptul că, Biserica urmează întru totul învățăturii Întemeietorului ei, Mântuitorul Iisus Hristos, și poartă pecetea învățăturii Sfinților Apostoli, a căror sobor se cinstește pe data de 30 iunie a fiecărui an. Sfinții Apostoli, deși aleși și apropiați ai Mântuitorului, au fost arătați lumii ca ultimii dintre oameni: mereu în primejdii, în suferințe, închiși în temnițe și supuși la grele chinuri și încercări. Din aceste dureri, suferințe și încercări, a răsărit, ca mărgăritarele, harul lui Dumnezeu, care va încreștina lumea.

Preasfinția Sa a subliniat că, în această lume care schimonosește toate valorile autentice, toți suntem chemați să devenim Apostoli ai Mântuitorului, arătând că dragostea lui Hristos pentru lume s-a manifestat prin Jertfa Sa de pe Cruce. Cel care iubește este mereu gata să se jertfească pentru cel iubit.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările ce s-au săvârșit la lăcașul de cult și a oferit gramate de apreciere, pentru toată activitatea depusă, părintelui paroh, doamnei preotese Simona Elena, Consiliului Parohial și ctitorilor bisericii.

⬇️ Predica ierarhului poate fi ascultată mai jos ⬇️


Parohia românească cu hramul „Sfântul Ierarh Ghelasie de Râmeț” din Rimini a fost înființată în anul 2008 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, numind ca preot paroh pe părintele Marcian Claudiu Bucurenciu. După numeroase peregrinări prin diferite locații, în anul 2018 parohia a cumpărat o fostă biserică catolică, chiesa di Sant’Agnese, care a fost amenajată spre a se putea sluji cultul ortodox. Această biserică, închinată Sfintei Mucenițe Agnia din Roma, datează din secolul al X-lea și făcea partea dintr-un complex monastic. Până la jumătatea secolului al XV-lea a avut statut de catedrală, după care devine biserică parohială. În anul 1823 au loc lucrări de mărire a spațiului bisericii, iar în anul 1916 au avut loc lucrări de restaurare din cauza unui cutremur. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, biserica a suferit numeroase daune. Între anii 1952-1953 biserica a trecut printr-un amplu proces de restaurare, iar din vechea structură s-a păstrat doar clopotnița. Biserica parohială se află la adresa: strada Garibaldi, numărul 84 din Rimini.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link