Selectează o Pagină

Loading

Marți, 25 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Ravenna, păstorită de părintele Dan Vesea. Vizita Preasfinției Sale este pusă în legătură cu aniversarea a 20 de ani de la înființarea parohiei. Cu această ocazie, la slujbă au asistat autorități civile și religioase din România și Italia, părintele paroh a fost hirotesit iconom și s-au acordat Gramate Episcopale de apreciere.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că omul care dorește să se mântuiască trebuie să adopte ca model de viață pe cei care au fost bineplăcuți lui Dumnezeu, unul dintre modelele de viață duhovnicească fiind Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul parohiei. Sfinții sunt cei care rodesc și aduc roade duhovnicești, ceea ce și noi trebuie să facem.

Ierarhul a vorbit și despre faptul că bucuria vieții veșnice și învierea ne vin nouă prin Crucea lui Hristos. Fuga de asumarea Crucii înseamnă, de fapt, fuga de Împărăția lui Dumnezeu, iar asumarea Crucii reprezintă acceptarea lui Dumnezeu în viață noastră, îndepărtarea răului și nedreptății din noi și primirea în schimb a binecuvântării și dreptății lui Dumnezeu. Prin Cruce, noi ne împărtășim de Lumina Învierii și de Viață, prin cuminecarea la fiecare Dumnezeiască Liturghie cu Trupul și Sângele Domnului.

Ierarhul a felicitat pe părintele paroh și întreaga comunitate pentru realizările din acești ani, urându-le ca să continue mărturisirea și propovăduire a lui Dumnezeu cu multă jertfă și râvnă duhovnicească.


Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Ravenna a fost înființată la data de 1 octombrie 2003 de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, fiind numit ca paroh părintele Dan Vesea. Parohia este găzduită în biserica intitulată Chiesa dello Spirito Santo, pe Via Vicolo degli Ariani, în centrul orașului Ravenna.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link