Selectează o Pagină

Loading

Credincioșii parohiei din Monterotondo – Tor Lupara (Roma) vor avea o nouă biserică parohială. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a bisericii cu hramul „Botezului Domnului” și a binecuvântat lucrările de construcție la noua biserică parohială.

Ziua a început prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, la prăznuirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. La finalul slujbei, Preasfințitul Atanasie de Bogdania a fost întâmpinat de părintele paroh, de credincioșii parohiei și de autoritățile civile locale, după care a săvârșit slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru viitoarea biserică parohială, așezând Sfânta Cruce pe locul unde se va ridica Sfânta Masă.

La final, ierarhul a adresat un cuvânt de binecuvântare și susținere pentru credincioșii parohiei, subliniind importanța zidirii unui biserici și faptul că, nu doar sprijinul material ajută la construirea viitorului lăcaș de cult, ci mai ales rugăciunea comunității făcută către Dumnezeu.

Pentru merite deosebite în activitatea pastoral-misionară, social-filantropică și administrativă, părintele paroh a primit o Gramată episcopală de apreciere. Gramate de apreciere au primit și membrii Consiliului și Comitetului parohial, precum și primarul localității italiene, care a oferit în concesiune terenul pentru construcția viitoarei biserici.

Părintele paroh Bogdan Petre, a transmis la final un gând de recunoștință ierarhului pentru prezența în mijlocul comunității, exprimându-și nădejdea că Dumnezeu îi va ajuta să ridice noua biserică.


Parohia „Botezului Domnului” din Monterotondo a fost înființată în anul 2001 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. În perioada 2001-2005 s-a slujit atât la Monterotondo, cât și la Ladispoli. În anul 2005, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan l-a numit în funcția de preot paroh pe părintele Bogdan Petre. În perioada 2002-2016, parohia a fost găzduită într-o mănăstire catolică din localitate. În anul 2016 parohia a primit din partea primăriei din Monterotondo un spațiu, care a fost adaptat pentru slujirea cultului ortodox. În anul 2020, primăria din localitatea Fonte Nuova a aprobat cererea parohiei de a primi un teren, în concesiune, pe care să se ridice viitoarea biserică parohială.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link