Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei  a vizitat Parohia „Sfânta Mare Muceniță Hristina” din localitatea Prata di Pordenone (Protopopiatul Triveneto III), păstorită de Preacucernicul Părinte Leonid Plantos.

Ierarhul a asistat la slujba de Te Deum de mulțumire, după care a adresat credincioșilor un cuvânt de binecuvântare, mulțumind Domnului pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității, în cei 10 ani de la înființare. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți la o pregătire duhovnicească a  sufletului, pentru a trăi cu folos praznicul Nașterii Domnului.

La final, părintele paroh Leonid Plantos a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizita în parohie, în această perioadă aniversară pentru comunitate.


Parohia „Sfânta Mare Muceniță Hristina” din Prata di Pordenone a fost înființată în anul 2013, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ca preot paroh fiind numit părintele Constantin Pascariu. Prima slujire a avut loc pe data de 8 decembrie 2013. În anul 2021, părintelui Constantin i se dă ascultarea de a organiza viața liturgică și duhovnicească a credincioșilor din Parohia „Învierea Domnului” din Trieste, iar ca preot paroh la Prata de Pordenone este numit părintele Leonid Plantos, care, anterior, a pus bazele Parohiei „Sfântul Cuvios Teodor cel Sfințit” din Cervignano del Friuli. Lăcașul de slujire al parohiei este împodobit cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este:  via Luigi Einaudi, nr. 17, Prata di Pordenone.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link